Renovera, Dekorera, Inspirera

slarvigtochnoggrant.blogg.se

Minns du dessa plankorna..?

Kategori: Projekt

 
Av dem har det nu blivit en vit STEGE! 
 
 
 
Just nu hänger det filtar på den, men vad den kommer användas till så småningom får fantasin avgöra. Kanske kan hänga fotografier i den, ha den som klädhängare, sätta in led-belysning i något av stegen.. Hur som helst är den i sig en snygg möbel med potential!

Vinterhem till uteväxterna..

Kategori: Projekt

Nu börjar det snart bli frost om nätterna, så nuvarande projekt är att bygga ett litet litet växthus så att några av våra växter överlever vintern. Huset tänkte vi ställa mot en södervägg.
 
Stommen byggdes av alla små brädbitar som blivit över från bygge av trall, staket etc. Bakifrån..
 
..och från sidan
 
På den snea väggen ska vi sätta dit två fönster, som håller på att genomgå förvandling från vinrött till vitt.
Det kommer en bild på det färdiga resultatet av huset så fort projektet är i hamn :)

Kvällsfika i mysigt kvällshus

Kategori: Hus 2

Väggar

Kategori: Hus 1

Tavlor blir lite personligare om man har tagit fotografierna själv...

En annorlunda syn på vardagsrummet..

Kategori: Sommarstugan


 
I vår kära sommarstuga tyckte vi att golvet var för slitet, så vi valde att bryta upp det helt. Det var lite annorlunda att se allt så tomt!

Murgröna...

Kategori: Hus 1

..Klätterväxter är verkligen superfina. En högt uppsatt hylla vore inte helt fel i det här fallet! 
 

Klädhängare

Kategori: Hus 1

En klädhängare som är så fin som denna får gärna stå framme där den syns! 

Romantisk sovrumsinredning

Kategori: Allmänt

Säng, påslakan & lampa från Ikea, kuddfodral från H&M Home.

Tre brädor..

Kategori: Projekt

Vi får se vad man kan göra av tre långa brädor... Börjar med att stryka dem med vit färg! Nöjer mig med en gång, så träets struktur fortfarande syns igenom.
 


Höstmys i mörkret

Kategori: Hus 1



Vitt och ljust i all ära - men när det börjar bli höst och kallt ute finns det inget som slår att krypa in i en mörk och mysig hörna med te och en bra serie på tv. Mycket kuddar, plädar och ljuslyktor förhöjer myskänslan! 
 
Bordet snickrades ihop på egen hand (det blev en bräda över från hus 2...)

Möbelförvandling

Kategori: Projekt

Dessa två stolar var från början i ekfanér och hade slitna, elfenbensvita sitsar. Hade först tänkt slänga dem eftersom de inte passar in någonstans, men fick för mig att jag skulle testa att rusta upp dem istället. Så nu är de vita och lite med lite chic-stil istället, och plockas fram varje gång våra ordinarie stolar inte räcker till.

Matbord

Kategori: Hus 2

Matbordet är hemmagjort och pinnstolarna är loppisfynd!
 

Ljust och fräscht...

Kategori: Hus 1

.. ett uttryck som man verkar stöta på lite överallt. Med markfönster blir det verkligen möjligt, men vi märkte att det tar ett tag innan man kommer på den bästa lösningen! Vi ville gärna ha en soffa precis vid fönsterna, och det slutade med att vi fick sälja vår gamla soffa och leta ganska länge innan vi hittade en soffgrupp i rätt storlek och färg.
 

Renoveringsobjekt

Kategori: Hus 2

Hus 2 är under pågående renovering! Köket är både hemmadesignat och hemmabyggt. Lägg märke till de lantliga golven och väggarna..
 
Murstocken "hittades" när väggarna revs. Den utgör nu en gräns mellan de olika rummen, och spotlightsen som sattes dit och lyser ner på den gör att den blir en egen vacker inredningsdetalj. 

Shabby views

Kategori: Hus 1

Om möbler bär med sig en historia blir de betydligt mer värdefulla..

Detaljmålning

Kategori: Sommarstugan

När målningen är klar får penslarna o rollen hänga på tork i solen.. :)
"Välkommen hem till oss!"

Renovering i sommarstugan

Kategori: Sommarstugan

Sommarn är över och nu startar vi renoveringen av vår kära sommarstuga. Vi kommer göra om i stort sett allt, dock en hel del med snickarhjälp! Badrummen ska byggas ut och göras om, golven ska bytas, altanen ska bli inglasad och ett nytt trädäck ska dit. Dessutom en hel del "småjobb" över till oss själva, som att måla väggar o tak, riva det som behövs och fixa till gamla småprylar (återkommer med vad detta kan vara..). Resultatet ska bli nyare, fräschare och med mer användbart utrymme samtidigt som vi vill ha kvar "stugkänslan". För fint får det inte vara..
 
Här är lite bilder från första rycket.
 
Cremefärg och kaffe, en utmärkt kombination!
Taken vitlaserades och väggarna målades i cremefärg. Har tyvärr inga före-bilder på det mörka taket, men hela rummet känns större och ljusare.

Välkommen till tre hus.

Kategori: Allmänt

Det här är en ren inredningsblogg utan undantag! Här slipper du dagens outfit, provocerande tjejdiskussioner och modesnack (åtminstone utanför inredningsvärlden). 

Som det ser ut just nu kommer bloggens foton att hämtas från tre olika hus, och förhoppningarna är att bilderna ska bli detaljrika, inspirarande och eventuellt med lite nytänk. 

Många olika stilar kommer blandas, allt från lantlig och ljus inredning till 50-tals möbler, norrländskt wannabe-stuk, shabby chic, mörka och mysiga vrår, trädgårdsdetaljer och helt nya och moderna prylar. Hoppas du hänger med!